Online programma

Onderstaand vindt u een overzicht van het online programma dat u kunt volgen tijdens de Dag van RGS.

Dinsdag 1 december 2020Onderwerp/sessieNaam aanbieder(s)
Dagvoorzitter is Frans Heitling
10.00 – 10.30 uur Interview met Alexander Leppink van BDO. Alexander vertelt ons hoe standaardisatie helpt om snelle en goede analyses te maken. Zo kan een financieel adviseur ondernemers ondersteunen en adviseren op basis van actuele informatie. RGS-toepassingen maken het mogelijk ondernemers te ondersteunen. Van efficiënt gevoerde administraties en rapportages tot inhoudelijke bedrijfseconomische analyses.
10.30 – 11.00 uur
RGS: Een efficiënte maandafsluiting brengt meteen alle vragen in kaart!

Martin van Vliet (Exact)

Perry Telle (Hoornwijckgroep)

11.00 – 11.30 uurIn één keer goed onderbouwde financieringsaanvragen verzenden naar meerdere aanbieders m.b.v. RGS.

Lees meer…

In één keer goed onderbouwde financieringsaanvragen verzenden naar meerdere aanbieders m.b.v. RGS.

Frank Robben van 3B Accountants licht het voordeel van RGS toe in combinatie met de koppeling SnelStart – Loanstreet. Wanneer een klant een zakelijke lening nodig heeft, biedt LoanStreet toegang tot financiering bij een groot aantal aanbieders. Na het invullen van de bedrijfs- en financiële gegevens kun je in één keer meerdere aanvragen versturen naar verschillende financiers.

Het programma vergelijkt automatisch alle leningen en geeft meteen inzicht in de verwachte rente per financier. Accountants kunnen ook via LoanStreet versneld een BMKB Borgstellingskrediet, KKC, BMKB-C en GO-C voor een klant aanvragen. De aanvraag wordt verstuurd naar de ABN AMRO, ING en Rabobank. Door de koppeling met de boekhouding kun je snel de mogelijkheden vergelijken en eenvoudig de aanvraag samenstellen. De eisen voor deze financiële regelingen zijn in het programma verwerkt en je ziet direct of de ondernemer in aanmerking komt voor een borgstellingskrediet.
Volg deze boeiende sessie!
x

Bernette van Heerwaarden (SnelStart)

Frank Robben (3B Accountants)

11.30 – 12.00 uurMet RGS zijn domeinoverstijgende inzichten voor de klant beschikbaar.

Lees meer…

Met RGS zijn domeinoverstijgende inzichten voor de klant beschikbaar.

Ervaar hoe u kunt werken vanuit één RGS-dataset, één werkproces en één oplossing. Uniek zijn de domeinoverstijgende inzichten (jaarrekening, fiscaal, salaris en boekhouding) die mede door RGS voor klanten beschikbaar zijn.
In Accountancy Gemak zijn de jaarrekening, fiscaal en communicatie in één online applicatie samengebracht! Via een productdemo laten we zien hoe data op basis van RGS voor uw klanten werkt! x

Wilco Kraaij (Unit4Bedrijfssoftware)

Chantal Bijl (Administratie en Advieskantoor JSKS)

12.15 – 12.45 uurActueel: RGS en het signaleren van onregelmatigheden in de NOW-regeling.

Lees meer…

Actueel: RGS en het signaleren van onregelmatigheden in de NOW-regeling.

RGS wordt gebruikt bij controle op administraties. Hoe kun je RGS inzetten om geautomatiseerd onregelmatigheden met betrekking tot de NOW-regeling te signaleren? Hoe kan RGS worden ingezet om fiscale kansen te optimaliseren?
Volg deze interessante sessie! x

Joris Joppe -– Analysio
12.45 – 13.15 uurRGS aan de bron. Continue grip, financiële informatie, analyse en prognose.

Lees meer…

RGS aan de bron. Continue grip, financiële informatie, analyse en prognose.

Liquiditeit inschatten op termijn is een grote uitdaging voor elke ondernemer op dit moment. Wat nu op je rekening staat is bekend, maar hoe sta ik er over 3 of 6 maanden voor? En wat als ik moet investeren? Wat is de impact hiervan op mijn liquiditeitspositie? Voor een adviseur kost een forecast opstellen veel tijd. Elke aanname moet opnieuw worden verwerkt en doorgerekend in dezelfde forecast. Wat is nu de laatste versie ook al weer? Hoe makkelijk is het om een aanname goed vast te leggen in tijd (audit trail), zodat je altijd een onderbouwing hebt voor een scenario. Hoe makkelijk is het om gebruik te maken van de efficiency (RGS) en actualiteit aan de bron. Bij 216 zijn wij samen met een startup bezig met een oplossing, op basis van RGS. Zo kunnen we maandelijks of per kwartaal via de direct koppeling aan Exact Online de forecast opnieuw doorrekenen op basis van laatste veranderingen in de administratieve gegevens.. En a.h.v. scenario’s kan je met de klant samen online aannames (scenario’s) doorrekenen en monitoren. Advies op maat met de kracht van RGS aan de bron.
x

Martin de Bie (216)

Hugo Kooiman (Quest)

13.30 – 14.00 uurSnel en betrouwbaar inzicht in en analyse van administraties met RGS.

Lees meer…

Snel en betrouwbaar inzicht in en analyse van administraties met RGS.

Snel en diep inzicht in de kwaliteit van een administratie. Risico’s en mogelijke afwijkingen snel boven water krijgen.
Continuous Auditor is een webbased data-analyse platform waarin administraties worden genormaliseerd naar RGS en op basis van externe bronnen door middel van algoritmes worden gecontroleerd.

Binnen een aantal minuten kan van een hele klantenportefeuille worden vastgesteld of een administratie betrouwbaar is of waarderingsrisico’s of fiscale fouten bevat. Continuous Auditor is een op RGS gebaseerde tool waarmee kantoren snel dergelijke analyses kan maken
Volg deze demo!
x

Tom Koning (Cygnus Atratus)

Jasper van der Valk (DRV)

14.00 – 14.30 uurRGS: Rechtstreeks uit uw financiële administratie verzenden naar het CBS.

Lees meer…

RGS: Rechtstreeks uit uw financiële administratie verzenden naar het CBS

Hoe mooi zou het zijn: met een druk op de knop uw gegevens te kunnen verzenden en zo een CBS-vragenlijst te hebben ingevuld. Het CBS werkt er in 2020 aan om dit mogelijk te maken voor de Productiestatistiek (PS), een vragenlijst die verantwoordelijk is voor een aanzienlijk deel van de lastendruk van het CBS richting bedrijven.

Ondernemers kunnen straks voor hun MKB-bedrijf de gegevens uit hun financiële administratie uploaden naar het CBS en zo de vragenlijst van de Productiestatistiek vrijwel automatisch in vullen. Voorwaarde is dat de financiële administratie van de onderneming gekoppeld is aan RGS.
Hoe gaat dit werken? U uploadt uw gegevens, gekoppeld aan RGS, aan het CBS. Het CBS vult met deze gegevens de PS-vragenlijst. U kunt in de toekomst tot 75 procent van een PS-vragenlijst gevuld krijgen en daarmee dus tijd besparen. U vult de ontbrekende gegevens met de hand aan. Deze werkwijze wordt toegepast op de verzending van de PS vragenlijst in april 2021. Volg deze demo!
x

Hank Hermans (Centraal Bureau voor de Statistiek)
14.30 – 14.45 uurInterview met Jacco Vonhof, voorzitter van MKB Nederland. Met Jacco gaan we in gesprek over de wensen die ondernemers hebben aan financiële informatie en het zo efficiënt mogelijk kunnen voldoen aan informatieaanvragen van instanties.
14.45 – 15.00 uurInterview met Michaël van Straalen, bedrijfsregisseur SBR.